Meynendonckx is een gerenommeerde Belgische chocolatier, gespecialiseerd in ambachtelijke en hoogwaardige chocolade. Ze staan bekend om hun vakmanschap en innovatieve benadering van chocolade, waarbij ze traditionele technieken combineren met moderne smaken om unieke en verfijnde chocoladecreaties te leveren.
Wat hebben we voorzien?
Streetfood werd gekozen als een vernieuwend concept omdat het een informele en toegankelijke eetervaring biedt, dat inspeelt op de huidige culinaire trends. Hoewel streetfood vaak wordt geserveerd op dispomateriaal, hebben we bewust gekozen voor herbruikbare borden en bestek. Dit zorgde voor een verfijnde en milieuvriendelijke ervaring.
Op het menu stonden DIY-stations met streetfoodgerechten uit Vietnam, Italië en de Verenigde Staten.
Vietnamese noedelbar: bezoekers konden hun eigen noedelkom samenstellen met rundsvlees, garnalen, verse groenten en kruiden, en afmaken met een curry of zoetzure saus.
Amerikaanse burgers: een sappige pulled pork of hamburger
Italiaanse pasta: een pasta-optie waarbij bezoekers konden kiezen uit verschillende sauzen zoals de rijke bolognesesaus of de lichte primavera.
De uitdaging
Meynendonckx organiseert jaarlijks een 10-daagse chocoladebeurs voor hun klanten, waar hun nieuwste assortiment en de laatste trends en innovaties in de chocoladesector worden gepresenteerd. Het evenement dat doorgaat in Trademarket in Brussel, richt zich op bakkers, chocolatiers, patissiers en andere professionals uit de voedingsindustrie. Bezoekers kunnen netwerken en genieten van een heerlijke lunch met uitzicht op het Atomium. Na jarenlang een klassiek buffet te hebben gepresenteerd, besloten ze dit jaar voor iets vernieuwends en vroegen Catering Van Eyck om een uniek concept te ontwikkelen.